subota, 25. lipnja 2011.

Freeware iz Microsofta čisti od virusa

Microsoft je objavio beta inačicu slobodnog softvera i samostalnog alata  pod nazivom Microsoft Standalone System Sweeper Beta. To je alat čiji je cilj očistiti naša računala od virusa, spywarea i drugih zlonamjernika koji mogu naša računala učiniti potpuno neupotrebljivim.
Microsoft Standalone System Sweeper Beta može biti instaliran kao bootabilan  program na CD / DVD ili USB stik. To nam se jako sviđa. Zašto?  Nije neuobičajeno za viruse, posebice  malware da sprječava  instaliranje antivirusnih i drugih sigurnosnih alata, što čini prilično teško očistiti PC od virusa.  Jedna opcija je, naravno, formatiranje tvrdog disk i reinstalacija sustav iz početka, ali to je apsolutno zadnji izbor
 
Ukoliko imate instaliran Microsoft SSS beta na CD / DVD ili USB stick, dovoljno je umetnuti/priključiti ih u zaraženo računalo i pokrenuti.  Ako su BIOS postavke ispravne, MSSS se pokreće umjesto Windowsa. 
 
 
*** BIOS setup (obično [Del] ili [F2]).  Pronađite postavke za boot  i promijenite u CD / DVD ili USB kao prioritet 
 
Microsoft  Standalone System Sweeper Beta može se preuzeti kao 32-bitna  ili 64-bitna inačica. Potrebno je barem 250 megabajta prostora u slučaju da želite kopirati Microsoft SSSBeta na USB. Nadalje, potrebna je internetska veza za preuzimanje datoteka najnovijih virusa i spywarea, zato preporučamo da sistem imate pohranjen na USB stiku radi najnovijih ažuriranja, ali i na računalu.

Nema komentara:

Objavi komentar