nedjelja, 24. travnja 2016.

WordPress tutorijal – ideja koncepta i vodič

Prije svega, WordPress je zamišljen kao blogerski CMS sustav i kao takav je predviđen da se web stranice izrađuju na način da ne trebate biti nikakav fanatik u CSS ili HTML programiranju. Na našu sveopću sreću on je izrastao u jedan moćan i kreativan alat u našoj svakodnevnici. Velika većina megapopularnih web sjedišta vrti se upravo na ovom programskom jeziku.

Ovaj članak pokušat ću protumačiti kao uvod u cijelu seriju tutorijala koja će se vjerojatno rastegnuti na minimalno 30 novih članaka pisanih na ovom blogu o samo ovoj tematici. Naravno u ovom članku pronaći ćete samo osnovne informacije vezane za sam članak dok ćete za cijeli kompletan članak moreti pritisnuti jednu od riječi WordPress iz ovog uvoda.

U slijedećim modulima (rađe ću ih zvati tako nego članak) pisati ću vam od samog početka uspostavljanja samog WordPress i njegovog instaliranja pa onda pripremanja i odabira same teme, naučit ću vas i nekakve osnove HTMLa i CSSa sa nadom da ćete svoj blog upotpuniti na malo višu razinu samog korištenja. Naravno spomenut ćemo nekakve osnove CSSa koji će u hipu promjeniti izgled vašeg bloga i približiti prednost korištenja tzv. Widgeta.

Za kompletan članak pritisnite nabilo koju riječ WordPress iz članka.

Nema komentara:

Objavi komentar