petak, 24. lipnja 2011.

AdriaMARINE – pomoć u plovidbi Jadranom za iPhone/iPad

Tvrtka Navigo Sistem d.o.o., odlučila je nakon popularnog vodiča AdriaGUIDE Zadar, napraviti aplikaciju koja će zasigurno olakšati plovidbu Jadranom čak i iskusnim moreplovcima, korisnicima iPhonea ili iPada. Za one manje iskusne, ova će aplikacija već na početnom ekranu prikazati poziciju plovila na karti, te vam time predložiti da li da željene usluge ili lokacije potražite na sjevernom, srednjem ili južnom Jadranu.
 
AdriaMARINE
Točke su u aplikaciji podijeljene na 3 grupacije – Marine info, Service info i General info – prema namjeni i važnosti koju imaju za nautičara. Marine info uključuje poziciju i informacije o marinama, privezištima, sidrištima s koncesijom, plažama, restoranima i trgovinama nautičkom opremom. Service info grupu čine benzinske postaje, punionice plina, servisi motora, tvrtke za popravke trupa, servis elektronike i jedrarije, dok General info pokriva granične prijelaze (obalne), lučke kapetanije, banke i bankomate, pošte, zdravstvene ustanove i ljekarne, te ronilačke centre.
 
AdriaMARINE
 
Osim točne lokacije s koordinatama, opis jedne točke sadrži i pregled sadržaja i usluga, radno vrijeme, te detaljne kontakt podatke. Na taj način je moguće, na primjer, doznati informaciju o veličini nekog sidrišta i broju plutača, kontaktirati koncesionara, pa čak i provjeriti da li se nalazite unutar koncesijskog područja. Za plaže, ovdje ćete pronaći podatke o sportskim sadržajima i dodatnoj ponudi, a dobro će doći i kontakt najbliže ambulante ili druge zdravstvene ustanove ukoliko se ukaže potreba. 
 
AdriaMARINE
 
Popis točaka moguće je sortirati od najbliže prema udaljenijima ili po abecedi ukoliko tražite poznati naziv. Restorane ili plaže koje vam se najviše svide, dodajte u Favorite, a sve točke možete pretraživati u generalnoj tražilici. Ako Vam se nešto posebno svidi, mogude je točku ocijeniti i poslati svoju ocjenu drugim korisnicima. 
 
Aplikacija trenutno sadrži oko 1400 točaka s fotografijama ili simbolom usluge, uz kontinuirano nadopunjavanje. Mnoge točke imaju pridružen i video isječak. Navigacija na točku moguća je pomoću Kompas stranice ili informativne karte za koju nije potrebno koristiti internet mrežu, što stranim gostima znači veliku uštedu, jer nema potrebe za roaming vezom. Za navigaciju na točku na obali, može se koristiti Google karta. 
 
AdriaMARINE
Klikom na Info stranicu u dnu zaslona, otvaraju se korisne informacije – trenutna vremenska prognoza, nautička prognoza DHMZ-a i ALADIN dinamička prognoza, HAK stanje na cestama, tečajna lista, te važni telefonski brojevi. AdriaMARINE aplikacija biti će objavljena na Apple Store-u do kraja lipnja, a prva verzija biti će na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Promotivna cijena ove aplikacije za ovogodišnju ljetnu sezonu biti će 1,99 USD.   
 

Nema komentara:

Objavi komentar