subota, 25. lipnja 2011.

Intel Pentium B940 procesori u novim notebook prijenonsnicima





Novi Intel Pentium B940 procesor temelji se na poznatoj kompanijinoj "Sandy Bridge" tehnologiji koji se počeo pojavljivati u novim prijenosnim računalima različitih proizvođača. Naziv zvuči ponešto drugačije, idemo zaviriti malo u detalje.
Intel Pentium B940 radi na 2GHz, ima dvije jezgre, no ne podržava HyperThreading što znači da ne može odrađivati onaj pravi "multitasking", odnosno dva različita procesa istovremeno. Proizveden je u 32 nanometarskoj tehnologiji i kompatibilan je s Intel H65M čipsetom, što znači da se može ugrađivati u prijenosna računala s novom "Huron River" platformom te "Sandy Bridge" Core čipovima.

Od nekih drugih korisnih podataka spomenimo kako je u ovaj čip integrirana i grafika (650MHz) s maksimalnom dinamičkom frekvencijom od 1.1GHz, uz 2MB cache memorije te maksimalnom snagom od 35W.

Prema PassMark CPU benchmark testiranjima (vidi sliku niže), procesor postiže 1.978 bodova, trostruko manje od Core i7-2630QM procesora koji postiže 6.282 bodova.

Prva prijenosna računala u koja će se ugrađivati novi Intel Pentium B940 procesor bit će osjetno povoljniji po cijeni, a moći ćete ih naći u novim serijama Sony VAIO E, HP Pavilion, Lenovo G570, Toshiba L755 i drugima.
Intel Pentium B940 procesori u novim notebook prijenonsnicima

Nema komentara:

Objavi komentar