četvrtak, 23. lipnja 2011.

Rezime novih glasina oko iPhonea 5

Internet je vrlo živahan s glasinama o sljedećoj iteraciji iPhonea uz sve vrste spekulacija o dizajnu i značajkama novog uređaja. Ovaj tjedan neki mediji opet pišu o datumu  izlaska iPhonea 5  ali informacije su kontradiktorne. Nekako među izvorima najviše vjerujemo  Bloombergu.

Bloomberg  je objavio da  iPhone 5  biti će  predstavljen u rujnu, tradicionalnom Appleovom mjesecu za predstavljanje uređaja. Drugi izvor BGR, objavljuje da Apple će predstaviti iPhone 5 na početku ili sredinom kolovoza na posebnom događaju, ali da prodaja  već počinje u rujnu.  Treći izvori govore o pojavljivanju na tržištu krajem kolovoza modela oznake 4S koji  ima uglavnom brži procesor za razliku od dosadašnjeg modela iPhonea 4.  Da,  podatak o pojavljivanje i plasiranju novog  4S iPhonea tijekom kolovoza /rujna  nam  nekako drži vodu.
 
Što se tiče specifikacija i dizajna iPhonea 5,  neki izvori objavljuju  da uređaj ima samo malo drugačiji dizajn od iPhone 4 modela,  8 MP kameru i dual-core procesor A5 kao i ipad 2, dok drugi tvrde da Apple će objaviti potpuno novi radikalni dizajn iPhonea 5 s velikim zaslonom koji neće povećati veličinu uređaja.
Prema izvoru Thisismynext, iPhone pete generacije osim iOSa 5  imati će  tijelo suženo prema dnu i zaslon dijagonale između 3.7-4  inča.  Vjerojatno dolazi i do nekih promjena u  dizajnu  eksterijera zbog dosadašnjeg problema oko antene  na iPhoneu 4.
 
Zadnja glasina pristiže  iz tajvanskog ureda Digitimesa koji piše da iPhone 5 dobiva dvostruku LED bljeskalicu  što će  uvelike poboljšati rasvjetu fotografija u uvjetima slabog svjetla. Izvor ove informacije je  tajvanska tvrtka  Edison Opto – specijalizirana za proizvodnju high-power LED bljeskalica i neki insider iz tvrtke tvrdi da će distribuirati  svoje komponente za Apple.   Naravno, postoji i mogućnost da nema istine u toj priči.   Ukoliko je istinita,  onda  Apple mijenja još jednog dobavljača komponenti.
 
Kada smo već  kod  novih komponenti, prošli mjesec Apple je kupio 200-300 strojeva za rezanje stakla što ukazuje  da bi u budućnost iPhone mogao doći  s zakrivljenim staklom zaslona.  Googleov Nexus S već uključuje zakrivljeno stakla ekrana koje poboljšava korisničko iskustvo.  Budući da Apple stalno radi na poboljšanju korisničkog iskustva, zakrivljeno staklo zaslona  bi moglo imati smisla.
 
Nadalje prema pisanju Bloomberga,  Apple također finišira jeftiniju  verziju  iPhone u cilju privlačenja kupaca u zemljama u razvoju. Ovaj uređaj će koristiti isti procesor kao današnji  iPhone 4 i biti slične kvalitete.
 
Eto, sada smo vas opet malo informirali o najnovijim glasinama. Mjesec  kolovoz i rujan  nisu daleko pa ćemo ubrzo doznati koliko je što istinito, a što se piše tek toliko da se nešto događa i privuku čitatelji.

Nema komentara:

Objavi komentar